Facebooks Libra Chief roser forestående kryptooptagelse fra traditionel økonomi

I sidste uge chokerede PayPal kryptoindustrien, da den annoncerede kryptointegration, der kom i 2021. Nyhederne er fortsat et muligt vandskel øjeblik, hvor mange roser det for, hvad det betyder for kryptosektoren. David Marcus, en medskaber af Facebooks Libra stablecoin, er kommet ind i rækken.

PayPal fremmer Bitcoin højere

I løbet af weekenden tog Marcus til Twitter for at dele sin beundring for PayPal og dets skridt til at integrere kryptokurver i dets tjeneste. Blockchain-hovedet for socialmediegiganten Facebook forklarede, at det var et skridt i den rigtige retning og tilføjede, at det viste fortsat krypto-adoption fra den traditionelle finansielle industri.

Marcus påpegede, at branchen „vender et hjørne“ og tilføjede, at PayPals meddelelse havde ansporet mange banker til at forfølge Bitcoin og aktivstøttede stablecoins.

PayPal-meddelelsen er utvivlsomt spændende. Virksomheden, der har ca. 346 millioner kunder og behandlede 222 milliarder dollars i transaktionsvolumener alene i andet kvartal af året, meddelte i sidste uge, at det ville give sine kunder adgang til kryptoaktiver og bruge dem til at handle hos enhver forhandler, der bruger det.

I henhold til en Reuters-rapport vil PayPal’s kryptointegration se firmaet håndtere konverteringer. Ligesom tjenester som BitPay, kan PayPal-brugere betale i krypto, mens købmænd får deres penge direkte i fiat. Virksomheden planlægger at starte med kun Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash og Litecoin.

Sammen med betalingsintegrationen planlægger PayPal også angiveligt at give kunder mulighed for at købe krypto fra sin ap direkte. Så fra næste år vil platformen give brugerne en kryptotegnebog. Ved hjælp af det kan de købe, sælge og holde understøttede kryptokurver.

PayPal’s links til krypto er kun vokset siden da. En dag efter, at Reuters-rapporterne kom ud, fortalte Meltem Demirors, en top kryptokommentator og Chief Strategy Officer hos kapitalforvaltningsfirmaet CoinShares, CNBC’s Fast Money, at selskabets støtte til krypto kunne tjene som en startplade, for at den til sidst kunne udstede sin egen.

„Jeg ville ikke blive overrasket, hvis vi i løbet af de næste seks til 12 måneder ser PayPal lancere sin egen digitale valuta svarende til en digital dollar, som vi ser i mange betalingsvirksomheder.“

Rapporter ser op

Sidste år forlod PayPal Libra Association – det styrende organ for Facebooks kryptoprojekt, som stadig er i regulatorisk limbo indtil i dag. Da betalingsprocessoren ikke har nogen tilknytning til kryptoindustrien, mener Demirors, at det kan komme af sig selv og udstede et token.

PayPal-nyhederne har også bragt fornyet håb i Bitcoin fra topnavne i det traditionelle økonomiske rum. Lørdag rapporterede Business Insider, at investeringsbankgiganten JPMorgan har slået Bitcoin mod Bitcoin.

I sin Global Markets Strategy Report rapporterede JPMorgan efter sigende flere grunde til, at Bitcoin havde „langsigtet værdi“, hvilket forklarede, at støtte fra årtusinder og en misundelsesværdig track record kunne se det konkurrere med guld som det bedste alternative aktiv. Investeringsbanken tilføjede, at Bitcoin også har et langsigtet værktøj – hvilket fremgår af PayPal-integrationen. Mens aktivet skal stige ti gange mere for at matche markedsværdien på $ 2,6 billioner guld, er det kommet langt på lidt over et årti.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.