Mark Cuban biedt Bitcoin-korting op Mavericks Gear aan

De miljardair is heen en weer gegaan over crypto.

De sportindustrie is net begonnen met het invoeren van blokketentechnologie.

Promo
Wil je meer weten? Word lid van onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

Bitcoin- en Mavericks-fans kunnen korting krijgen op hun sportuitrusting. Mark Cuban biedt een cadeaubon van $25 (niet 25%) voor elke $150 die in Bitcoin (BTC) wordt uitgegeven aan Dallas Mavericks-producten.

Een Bitcoin-korting
Wil je je $BTC ergens uitgeven… Geef het uit met de Mavs en krijg 25 procent korting voor het gebruik van Bitcoin !https://t.co/De7Y5f28s8

– Mark Cuban (@mcuban) 23 december 2020
Miljonair Mark Cuban verraste zijn volgelingen met een tweet op 23 december 2020. Hij bood 25% Bitcoin-korting op merchandise bij Dallasmavs.shop. Deze site is de merchandise site van het basketbalteam dat hij bezit, de Dallas Mavericks. De deal is geldig tot en met 31 jan. 2021, Blitz Weekly gerapporteerd.

De zakenman en Shark Tank ster gebruikte zijn populariteit om zijn spullen te verkopen en Bitcoin aandacht te geven. Maar er is een klein wiskundig probleem met deze 25% korting. De winkel van Dallas Mavericks biedt een cadeaubon van $25 aan voor $150 of meer uitgegeven in Bitcoin. Dat type veroorzaakt een discrepantie van 12,5%.

De winkel van het NBA-team begon anderhalf jaar geleden met het accepteren van Bitcoin via de betaalservice Bitpay, een van de grootste crypto-betaalprocessoren.

Bitpay-directeur Stephen Pair zei dat de samenwerking met de Mavericks succesvol is geweest:

„De Dallas Mavericks zijn een uitgesproken voorstander van Bitcoin geweest, wat mogelijkheden biedt voor het team, aangezien het Bitcoin begint te accepteren voor ticketverkoop en merchandise“.

Sporten gaan aan boord, Cubaanse sprongen

De stap om Bitcoin-aankopen aan te moedigen was een manier om de fans wereldwijd te bereiken, zei Mark Cuban. Hij gelooft dat het gebruik van crypto naadloze internationale transacties mogelijk maakt. In augustus 2019 beweerde de miljardair dat Bitcoin vergelijkbaar was met goud.

Interessant genoeg was de Cubaan niet altijd even positief over Bitcoin Investor. Eind 2019 noemde hij Bitcoin niet meer dan een verzamelobject. Hij kreeg hierdoor te maken met tegenspoed van de Crypto-gemeenschap. Destijds zei hij ook dat Bitcoin te verwarrend was voor de gemiddelde persoon om te gebruiken.

Maar al snel veranderde hij weer van toon. In april 2020 zei hij dat hij liever in bananen zou investeren dan in Bitcoin, waardoor de prijs ongeveer 16% daalde. Maar in een langere versie van de verklaring zei hij dat het ondersteunen van Bitcoin een „no-brainer“ zou zijn als het makkelijker te gebruiken zou zijn. Inderdaad, hij maakte zich sterk voor Bitcoin. De Cubaan had ook kritiek op het langdradige proces van het mailen van COVID-19-stimuleringscontroles. Misschien kon crypto een oplossing bieden.

Op 17 december 2020, na het BTC-prijsrecord, verdubbelde de investeerder het idee dat Bitcoin geen betrouwbare valuta kon zijn. Hij zei echter wel dat de prijs zal stijgen zodra de vraag het aanbod overtreft. Dit kwam onlangs tot stand omdat institutionele beleggers BTC sneller kopen dan het kan worden gedolven. Misschien was dit een stimulans voor de BTC-korting (of misschien was het gewoon een publiciteitsstunt).

De sportwereld is geen volslagen onbekende voor crypto. Sommige fantasiesportliga’s gebruiken crypto om verzamelobjecten op te sporen. Sommigen beweren zelfs dat cryptocurrencies gebruikt zouden kunnen worden om fraude in sportartikelen en fantasieliga’s te bestrijden.

Ongeacht de redenen voor de Cubaanse push om BTC-kortingen aan te bieden, zou de detailhandel in de toekomst meer van deze deals kunnen zien naarmate crypto populairder wordt.

This entry was posted in Ethereum. Bookmark the permalink.

Comments are closed.